Menü
Ana sayfa
Portal
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Featured content
Yeni mesajlar
Yeni profil mesajları
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Kayıtlı üyeler
Şu anki ziyaretçiler
Yeni profil mesajları
Profil mesajlarında ara
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Ana sayfa
Forumlar
Üyelere Özel
Hikayeler
Kavuklu İle Pişekar - Fakirlik Başa Bela
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Serdar102" data-source="post: 6055" data-attributes="member: 389"><p>KAVUKLU İLE PİŞEKAR: FAKİRLİK BAŞA BELA</p><p>Pişekar: Gel bakalım Kavuklu, azıcık laflayalım.</p><p>Kavuklu: Çıktım söğüt dalına, atladım aşağıya.</p><p>Pişekar: Amma yaptın ha! Madem aşağıya inecektin, söğüt dalına niye çıktın? </p><p>Kavuklu: Canım istedi. Hayatta istediğimi keşke yapabilseydim.</p><p>Pişekar: Canının isteyip de yapamadığın neler var? </p><p>Kavuklu: Neler yok ki? Fakir doğdum, fakir gidiyorum. Otuz dört yaşındayım. Bir kesere sap olamadım.</p><p>Pişekar: Derdimi deştin Kavuklu. Seninki de bir şey mi? Bak ben elli yedi yaşındayım, değil keser, bir çakıya sap olamadım. </p><p>Kavuklu: Ama her programdan sonra seyirciler bana, şu Pişekar, ne eğiliyor ne bükülüyor. Tava sapı gibi mübarek, diyorlar.</p><p>Pişekar: Çorbayı karıştır, seyirciyi karıştırma. Doğru dedin, fakir gelen, fakir gider. Ben az gördüm, fakir gelip zengin gideni.</p><p>Kavuklu: Zengin çocuğu olsaydım böyle olmazdı. Köşklerde, yalılarda yaşar, hamama salı günü giderdim.</p><p>Pişekar: Neden salı? Çarşamba günü hamama git.</p><p>Kavuklu: Çarşamba Samsun'da. Bir hamam için, oraya gitmem.</p><p>Pişekar: Hamama ister çarşamba da, ister perşembe de git. Başka neler yapardın?</p><p>Kavuklu: Bahçedeki erik ağacının altına yatar, erik piş, ağzıma düş derdim.</p><p>Pişekar: Kiraz da pişer, armut da pişer. Sen bu kafayla kısa sürede zengin olursun. </p><p>Kavuklu: Ben şimdi zengin mi oldum? </p><p>Pişekar: Tabi ya zengin oldun.</p><p> Kavuklu: Ama cepte beş kuruş yok.</p><p>Pişekar: Zamanla o da olur. En azından zenginliği hayal ediyorsun. Benim hayal gücüm sıfır. Zenginlik bana uzak geçer. </p><p></p><p>------------------------------------------------------------</p><p></p><p>KAVUKLU İLE PİŞEKAR: HARAÇ</p><p>Pişekar: Ne o kavuklu, neden öyle kavuğun elinde geziyorsun? </p><p>Kavuklu: Adam benden bin kat çirkin, bana tipsiz diyor.</p><p>Pişekar: Yapma ya! Kim sana tipsiz diyor?</p><p>Kavuklu: Karşı sokakta oturan sırık boylu. Adı Adem midir, nedir?</p><p>Pişekar: Şu herkese kabaran. Alamadın mı paçasını aşağı?</p><p>Kavuklu: Almasına alırdım ama yanında iri kıyım iki adam vardı.</p><p>Pişekar: Ne olmuş yani dal aralarına bir ona, bir buna çak, düşür. Sonra yapış Adem'in yakasına. Nerede kalmıştık de. </p><p>Kavuklu: O iş o kadar kolay mı? Bana akıl verene bak! Geçen gün çıkmaz sokakta seni gördüm. Diz çökmüştün. Tepende 12-13 yaşlarında iki çocuk, sana abicim dedirtiyorlardı. </p><p>Pişekar: Şu iki kara çocuk.. Aniden önüme çıktılar. Birinin elinde çakı vardı. Diz çök dediler. Çöktüm. Abicim de dediler. Dedim. Babaları gelir diye yani.</p><p>Kavuklu: Çocukların elinde çakı yoktu. Korkak seni. Babaları gelirmiş? Bu olayı kahvede anlatsam sokağa çıkamazsın. </p><p>Pişekar: Aman Kavuklu, etme eyleme. Sus payı olarak ne istersin? </p><p>Kavuklu: Şimdilik at bir beşlik. Bir hafta sonra bunun iki mislini isterim.</p><p>Pişekar: Al işte beşlik. Bir hafta sonraki yedi buçuk olsaydı.</p><p>Kavuklu: Pazarlık yok.</p><p>Pişekar: Tamam dediğin olsun.</p><p>Kavuklu beşliği alır gider. Pişekar arkasından söylenir: " Çocuklar gibi bu da beni haraca bağladı. Yine de Kavuklu insaflıymış. Çocuklar, onluk aldılar. Haftaya dört katı dediler. "</p><p></p><p>SON</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Serdar102, post: 6055, member: 389"] KAVUKLU İLE PİŞEKAR: FAKİRLİK BAŞA BELA Pişekar: Gel bakalım Kavuklu, azıcık laflayalım. Kavuklu: Çıktım söğüt dalına, atladım aşağıya. Pişekar: Amma yaptın ha! Madem aşağıya inecektin, söğüt dalına niye çıktın? Kavuklu: Canım istedi. Hayatta istediğimi keşke yapabilseydim. Pişekar: Canının isteyip de yapamadığın neler var? Kavuklu: Neler yok ki? Fakir doğdum, fakir gidiyorum. Otuz dört yaşındayım. Bir kesere sap olamadım. Pişekar: Derdimi deştin Kavuklu. Seninki de bir şey mi? Bak ben elli yedi yaşındayım, değil keser, bir çakıya sap olamadım. Kavuklu: Ama her programdan sonra seyirciler bana, şu Pişekar, ne eğiliyor ne bükülüyor. Tava sapı gibi mübarek, diyorlar. Pişekar: Çorbayı karıştır, seyirciyi karıştırma. Doğru dedin, fakir gelen, fakir gider. Ben az gördüm, fakir gelip zengin gideni. Kavuklu: Zengin çocuğu olsaydım böyle olmazdı. Köşklerde, yalılarda yaşar, hamama salı günü giderdim. Pişekar: Neden salı? Çarşamba günü hamama git. Kavuklu: Çarşamba Samsun'da. Bir hamam için, oraya gitmem. Pişekar: Hamama ister çarşamba da, ister perşembe de git. Başka neler yapardın? Kavuklu: Bahçedeki erik ağacının altına yatar, erik piş, ağzıma düş derdim. Pişekar: Kiraz da pişer, armut da pişer. Sen bu kafayla kısa sürede zengin olursun. Kavuklu: Ben şimdi zengin mi oldum? Pişekar: Tabi ya zengin oldun. Kavuklu: Ama cepte beş kuruş yok. Pişekar: Zamanla o da olur. En azından zenginliği hayal ediyorsun. Benim hayal gücüm sıfır. Zenginlik bana uzak geçer. ------------------------------------------------------------ KAVUKLU İLE PİŞEKAR: HARAÇ Pişekar: Ne o kavuklu, neden öyle kavuğun elinde geziyorsun? Kavuklu: Adam benden bin kat çirkin, bana tipsiz diyor. Pişekar: Yapma ya! Kim sana tipsiz diyor? Kavuklu: Karşı sokakta oturan sırık boylu. Adı Adem midir, nedir? Pişekar: Şu herkese kabaran. Alamadın mı paçasını aşağı? Kavuklu: Almasına alırdım ama yanında iri kıyım iki adam vardı. Pişekar: Ne olmuş yani dal aralarına bir ona, bir buna çak, düşür. Sonra yapış Adem'in yakasına. Nerede kalmıştık de. Kavuklu: O iş o kadar kolay mı? Bana akıl verene bak! Geçen gün çıkmaz sokakta seni gördüm. Diz çökmüştün. Tepende 12-13 yaşlarında iki çocuk, sana abicim dedirtiyorlardı. Pişekar: Şu iki kara çocuk.. Aniden önüme çıktılar. Birinin elinde çakı vardı. Diz çök dediler. Çöktüm. Abicim de dediler. Dedim. Babaları gelir diye yani. Kavuklu: Çocukların elinde çakı yoktu. Korkak seni. Babaları gelirmiş? Bu olayı kahvede anlatsam sokağa çıkamazsın. Pişekar: Aman Kavuklu, etme eyleme. Sus payı olarak ne istersin? Kavuklu: Şimdilik at bir beşlik. Bir hafta sonra bunun iki mislini isterim. Pişekar: Al işte beşlik. Bir hafta sonraki yedi buçuk olsaydı. Kavuklu: Pazarlık yok. Pişekar: Tamam dediğin olsun. Kavuklu beşliği alır gider. Pişekar arkasından söylenir: " Çocuklar gibi bu da beni haraca bağladı. Yine de Kavuklu insaflıymış. Çocuklar, onluk aldılar. Haftaya dört katı dediler. " SON [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Üyelere Özel
Hikayeler
Kavuklu İle Pişekar - Fakirlik Başa Bela