Menü
Ana sayfa
Portal
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Featured content
Yeni mesajlar
Yeni profil mesajları
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Kayıtlı üyeler
Şu anki ziyaretçiler
Yeni profil mesajları
Profil mesajlarında ara
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Ana sayfa
Forumlar
mIRC Scripting
mIRC Scripting Tanıtımları
MIRC Scriptinde Yeni Başlayanlar İçin Adım Adım Rehber
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Che" data-source="post: 1410" data-attributes="member: 1"><p><strong>MIRC Scriptinde Yeni Başlayanlar İçin Adım Adım Rehber</strong></p><p>MIRC, internet üzerinde sohbet etmek için kullanılan bir programdır. MIRC scripti ise, MIRC programının özelliklerini genişletmek için kullanılan kodlardır. MIRC scripti ile kullanıcılar, sohbet odalarında özel komutlar, otomatik yanıtlar ve diğer özellikler ekleyebilirler. Bu rehberde, MIRC scripti yazmaya yeni başlayanlar için adım adım bir rehber sunulacaktır.</p><p></p><p><strong>Adım 1: MIRC Programını İndirin ve Yükleyin</strong></p><p>MIRC programını indirmek için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Programı indirdikten sonra, kurulum sihirbazını takip ederek programı bilgisayarınıza yükleyin.</p><p></p><p><strong>Adım 2: MIRC Programını Açın ve Sunucuya Bağlanın</strong></p><p>MIRC programını açtıktan sonra, bir sunucuya bağlanmanız gerekmektedir. Sunucuya bağlandıktan sonra, sohbet odalarına katılabilirsiniz. Sunucuya bağlanmak için, "Options" menüsünden "Connect" seçeneğini seçin ve sunucu adresini girin.</p><p></p><p><strong>Adım 3: Script Editörünü Açın</strong></p><p>MIRC programının "Tools" menüsünden "Script Editor"u seçin. Bu, MIRC scripti yazmak için kullanacağınız editördür. Script editoru açtıktan sonra, yeni bir script dosyası oluşturun.</p><p></p><p><strong>Adım 4: Kodları Yazın</strong></p><p>MIRC scripti yazmak için, MIRC programının özel komutlarını kullanmanız gerekmektedir. Örneğin, "/msg" komutu ile özel bir mesaj gönderebilirsiniz. Ayrıca, otomatik yanıtlar ve diğer özellikler için de özel kodlar kullanabilirsiniz. Kodları yazarken, kodların doğru şekilde çalışması için doğru sözdizimini kullanmaya özen gösterin.</p><p></p><p><strong>Adım 5: Script Dosyasını Kaydedin</strong></p><p>Kodları yazdıktan sonra, script dosyasını kaydedin. Script dosyasını kaydederken, dosya adını ve uzantısını doğru şekilde belirttiğinizden emin olun. Script dosyasını kaydettikten sonra, MIRC programında "Options" menüsünden "Load" seçeneğini seçerek script dosyasını yükleyin.</p><p></p><p><strong>Adım 6: Scripti Test Edin</strong></p><p>Script dosyasını yükledikten sonra, scriptin doğru şekilde çalışıp çalışmadığını test etmek için bir sohbet odasına katılın. Scriptin doğru şekilde çalıştığını gördüğünüzde, artık sohbet odalarında özel komutlar ve otomatik yanıtlar kullanabilirsiniz.</p><p></p><p><strong>Makalenin Özeti</strong></p><p>Bu rehberde, MIRC scripti yazmaya yeni başlayanlar için adım adım bir rehber sunuldu. MIRC programını indirme ve yükleme, sunucuya bağlanma, script editörünü açma, kodları yazma, script dosyasını kaydetme ve scripti test etme adımları ele alındı. MIRC scripti kullanarak, sohbet odalarında özel komutlar ve otomatik yanıtlar kullanabilirsiniz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Che, post: 1410, member: 1"] [B]MIRC Scriptinde Yeni Başlayanlar İçin Adım Adım Rehber[/B] MIRC, internet üzerinde sohbet etmek için kullanılan bir programdır. MIRC scripti ise, MIRC programının özelliklerini genişletmek için kullanılan kodlardır. MIRC scripti ile kullanıcılar, sohbet odalarında özel komutlar, otomatik yanıtlar ve diğer özellikler ekleyebilirler. Bu rehberde, MIRC scripti yazmaya yeni başlayanlar için adım adım bir rehber sunulacaktır. [B]Adım 1: MIRC Programını İndirin ve Yükleyin[/B] MIRC programını indirmek için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Programı indirdikten sonra, kurulum sihirbazını takip ederek programı bilgisayarınıza yükleyin. [B]Adım 2: MIRC Programını Açın ve Sunucuya Bağlanın[/B] MIRC programını açtıktan sonra, bir sunucuya bağlanmanız gerekmektedir. Sunucuya bağlandıktan sonra, sohbet odalarına katılabilirsiniz. Sunucuya bağlanmak için, "Options" menüsünden "Connect" seçeneğini seçin ve sunucu adresini girin. [B]Adım 3: Script Editörünü Açın[/B] MIRC programının "Tools" menüsünden "Script Editor"u seçin. Bu, MIRC scripti yazmak için kullanacağınız editördür. Script editoru açtıktan sonra, yeni bir script dosyası oluşturun. [B]Adım 4: Kodları Yazın[/B] MIRC scripti yazmak için, MIRC programının özel komutlarını kullanmanız gerekmektedir. Örneğin, "/msg" komutu ile özel bir mesaj gönderebilirsiniz. Ayrıca, otomatik yanıtlar ve diğer özellikler için de özel kodlar kullanabilirsiniz. Kodları yazarken, kodların doğru şekilde çalışması için doğru sözdizimini kullanmaya özen gösterin. [B]Adım 5: Script Dosyasını Kaydedin[/B] Kodları yazdıktan sonra, script dosyasını kaydedin. Script dosyasını kaydederken, dosya adını ve uzantısını doğru şekilde belirttiğinizden emin olun. Script dosyasını kaydettikten sonra, MIRC programında "Options" menüsünden "Load" seçeneğini seçerek script dosyasını yükleyin. [B]Adım 6: Scripti Test Edin[/B] Script dosyasını yükledikten sonra, scriptin doğru şekilde çalışıp çalışmadığını test etmek için bir sohbet odasına katılın. Scriptin doğru şekilde çalıştığını gördüğünüzde, artık sohbet odalarında özel komutlar ve otomatik yanıtlar kullanabilirsiniz. [B]Makalenin Özeti[/B] Bu rehberde, MIRC scripti yazmaya yeni başlayanlar için adım adım bir rehber sunuldu. MIRC programını indirme ve yükleme, sunucuya bağlanma, script editörünü açma, kodları yazma, script dosyasını kaydetme ve scripti test etme adımları ele alındı. MIRC scripti kullanarak, sohbet odalarında özel komutlar ve otomatik yanıtlar kullanabilirsiniz. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
mIRC Scripting
mIRC Scripting Tanıtımları
MIRC Scriptinde Yeni Başlayanlar İçin Adım Adım Rehber